ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ -ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ–SOCIAL PLATE

0
2129

ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ -ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ–SOCIAL PLATE

ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΜΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ SOCIAL PLATE ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΜΑΣ κο ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΣ  (NA EXETE ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ) 

MANTΑΡΙΝΙΑ , ΛΑΧΑΝΑ, ΠΕΠΟΝΙΑ

ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ 2ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Το έργο social plate υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg VA «Greece – Bulgaria 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Την ιδέα του “Social Plate” την ανέπτυξε η Κ.Α.Θ. Α.Ε. ως λύση στα προβλήματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Σκοπός του προγράμματος είναι η σίτιση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων, η παροχή εργασίας σε μακροχρόνια ανέργους και ο περιορισμός απώλειας τροφίμων. Αναπόσπαστο κομμάτι του είναι η διάδοση της λύσης αυτής σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και η ενεργή τους συμμετοχή για αλλαγή πλεύσης και νοοτροπίας σε ό,τι αφορά θέματα απώλειας τροφίμων.

Κάθε μέρα, έμποροι της Κ.Α.Θ. Α.Ε παραδίδουν μη εμπορεύσιμα προϊόντα στο γραφείο διαχείρισης οργανικών υπολειμμάτων της εταιρείας και υπό την εποπτεία του υπευθύνου για τον ποιοτικό έλεγχο τα προϊόντα διαχωρίζονται σε κατάλληλα για κατανάλωση και μη. Κατόπιν με τη βοήθεια εθελοντών από τους φορείς που επωφελούνται από το πρόγραμμα ανασυσκευάζονται. Κοινωνικοί φορείς της περιφέρειας (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Συσσίτια Εκκλησιών, Συλλογικότητες κ.α.) συνεργαζόμενοι με το πρόγραμμα παραλαμβάνουν τα ανακτημένα προϊόντα και τα διανέμουν μαγειρεμένα ή όχι, σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας. Από το ξεκίνημα του έργου (23/04/2018) και μέσα σε ένα τετράμηνο λειτουργίας του, η ομάδα του “Social Plate” διαχειρίστηκε 78.312,30 κιλά φρούτων και λαχανικών από τα οποία ανακτήθηκαν και προσφέρθηκαν 43.506,50 κιλά σε συνανθρώπους μας. Ταυτόχρονα αποτράπηκε η μετατροπή όλης αυτής της ποσότητας τροφίμων σε οργανικό απόβλητο.

https://youtu.be/k__36t69g5k