ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΑΣ–ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ 2000 ΕΥΡΩ

0
1610

Επίδομα γέννας: Σε δόσεις η καταβολή 2.000 ευρώ στους δικαιούχους    Voucher ύψους 180 ευρώ για παιδικούς σταθμούς υποσχέθηκε η υφυπουργός Εργασίας κα Μιχαηλίδου

Σε δόσεις θα καταβληθεί το επίδομα γέννας από 1/1/2020, σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας, κυρίας Δόμνας Μιχαηλίδου στην ΕΡΤ1.

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της η αρμόδια υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, το επίδομα γέννας θα αρχίσει να καταβάλλεται στις δικαιούχες από τις αρχές του 2020 και θα περιλαμβάνει μία σειρά από κριτήρια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κυρία Μιχαηλίδου, θα εξαιρούνται από το επίδομα τα ζευγάρια που έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα. «Μόνο το 10% των πλουσιότερων Ελλήνων δεν θα πάρει αυτό το επίδομα».

Παράλληλα, η αρμόδια υπουργός πρόσθεσε ότι «θα δοθεί σε δόσεις. Εξετάζεται η α΄ δόση που θα είναι ίση με το μισό του συνολικού ποσού, να δοθεί αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού, η β΄ στον τρίτο μήνα και η γ΄δόση στον έκτο μήνα, είτε΄σε δύο δόσεις, η α΄ στον πρώτο μήνα και η β΄ στον έκτο μήνα».

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Η υπουργός επανέλαβε ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού και πρόσθεσε ότι από το 2020 για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα χορηγείται μηνιαίο κουπόνι 180 ευρώ, για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων.

ΠΗΓΗ– https://workenter.gr/programmata-ergasias/eidiseis/epidoma-gennas-se-doseis-i-katavoli-2000-eyro-stoys-dikaioyhoys