ΠΛΗΡΩΜΕΣ-ΚΕΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ- ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΠΕΚΑ

0
1733

ΠΛΗΡΩΜΕΣ-ΚΕΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ- ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΠΕΚΑ

Αρχίζουν από σήμερα (24/10) το απόγευμα οι πιστώσεις καθώς καταβάλλονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου, συντάξεις και ενιαία ενίσχυση.

Μέχρι τέλος του έτους έρχονται οι αλλαγές στα κριτήρια χορήγησης των επιδομάτων, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ επίδομα ενοικίου και επίδομα παιδιού που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ειδικότερα τα νέα κριτήρια για όλα τα επιδόματα θα προβλέπεται για τους δικαιούχους που έχουν παιδιά να δηλώνεται το σχολείο που πηγαίνουν, διπλασιασμός των ελάχιστων χρόνων διαμονής στη χώρα απο 5 χρόνια στα 10, ενώ ειδικά για τους δικαιούχους του ΚΕΑ θα συνδέεται με το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», προκειμένου να διαπιστώνεται εάν ο δικαιούχος εργάζεται ή όχι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦ/ΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κα ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

https://www.facebook.com/estiatriteknonthessalonikis/videos/2377366885913168/

Τονίζεται ότι οι ημέρες πληρωμών πραγματοποιούνται νωρίτερα από τον ΟΠΕΚΑ, έτσι ώστε να μην συμπέσουν με την αργία της 28ης Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, έως και αύριο Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα καταβληθούν:

  • τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Οκτωβρίου
  • το Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης ΚΕΑ στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 30 Σεπτεμβρίου.Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.
  • οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Νοεμβρίου
  • τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018
  • το Επίδομα ενοικίου στέγασης μηνός Οκτωβρίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 30 Σεπτεμβρίου και αυτή έχει εγκριθεί

ΠΗΓΗ-  https://workenter.gr/programmata-ergasias/eidiseis/pliromes-arhizei-i-katavoli-gia-kea-epidoma-enoikioy-kai-pronoiaka