ΑΣΕΠ-100 ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΠΕΚΑ

0
1593

ΑΣΕΠ: 100 νέες προσλήψεις – εξπρές για μονίμους στον ΟΠΕΚΑ Επίσημες δηλώσεις της υφυπουργού Εργασίας

Την άμεση ενίσχυση του ΟΠΕΚΑ με 100 νέους μονίμους υπαλλήλους και τη νέα επιδοματική πολιτική του Οργανισμού εξήγγειλε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου.

Απαντώντας σε ερωτήματα μελών κατά τη χθεσινή (9/10) συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ΔΕΚΟ και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η ακρόαση της προτεινόμενης νέας διοικήτριας του ΟΠΕΚΑ, κυρίας Ξένιας Παπασταύρου, η αρμόδια υφυπουργός τόνισε ότι δεν αλλάζει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ούτε τα κριτήριά του, και εξήγησε ότι σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, υπήρχε υπο-απορρόφηση του επιδόματος μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την κυρία Μιχαηλίδου, είναι ζητούμενο η αύξηση της απορρόφησης, αλλά και η καλύτερη στοχοθέτηση των ατόμων που το λαμβάνουν.

Απαραίτητη η ενίσχυση του ΟΠΕΚΑ με νέο προσωπικό

Η υφυπουργός αναφέρθηκε ακόμα και στην υποστελέχωση του ΟΠΕΚΑ, σημειώνοντας ότι από τις 383 οργανικές θέσεις που υπάρχουν στον οργανισμό, οι 100 λείπουν, οπότε θα πρέπει να ενισχυθεί η στελέχωση.

Η κυρία Μιχαηλίδου επικαλέστηκε περιπτώσεις στις οποίες οι υπάλληλοι χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν δικό τους μέσον για να μετακινηθούν για υπηρεσιακούς λόγους, και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός, ακριβώς λόγω της υποστελέχωσης

Η κυρία Παπασταύρου με τη σειρά της αναφέρθηκε στους άξονες προτεραιοτήτων που τίθενται για την διοίκηση του ΟΠΕΚΑ το επόμενο διάστημα, λέγοντας ότι πρέπει να μεριμνά για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και για την εφαρμογή του νόμου που τον διέπει, και επιπλέον για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, για την οποία όπως μπορούν να γίνουν πολλά.

ΠΗΓΗ– https://workenter.gr/dimosio/eidiseis/asep-100-nees-proslipseis-expres-gia-monimoys-ston-opeka