Δ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ-ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΑΣ-ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΕΑ

0
1680
Δόμνα Μιχαηλίδου: Πώς θα καταβληθεί το επίδομα γέννας – Αλλαγές στα κριτήρια του ΚΕΑ Οι προϋποθέσεις χορήγησης που θέτει το Υπ. Εργασίας

Δημογραφικό μέτρο και όχι προνοιακή παροχή χαρακτήρισε το επίδομα γέννας η αρμόδια υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Η αρμόδια υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν εντάσσεται στα προνοιακά επιδόματα που χορηγεί το υπουργείο» αλλά εντάσσεται στην «οριζόντια πολιτική» της κυβέρνησης με στόχο να αντιστρέψει τη ροή του δημογραφικού προβλήματος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το υπ. Εργασίας επεξεργάζεται ακόμα τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος γέννας καθώς «στόχος είναι να δίνεται με έναν πιο δίκαιο τρόπο».

«Το επίδομα γέννας είναι ένα επίδομα δημογραφικό. Εντάσσεται στη γενικότερη και συνολική πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Αυτό που έχουμε πει είναι το δίνουμε σε όλους αλλά για να δημιουργηθεί ένα αίσθημα δικαίου δεν θα παίρνουν οι πλουσιότεροι εξ ημών. Δηλαδή ένα 10% του υψηλότερου εισοδήματος μαζί με λίγα περιουσιακά κριτήρια θα τεθούν. Ένας συμπολίτης μας που μπορεί να μην έχει αυτή τη στιγμή υψηλά εισοδήματα αλλά έχει μεγάλης αξίας περιουσία δεν θα παίρνει το επίδομα αυτό» ξεκαθάρισε η κυρία Μιχαηλίδου.

Σε ερώτηση για το  ΚΕΑ Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης η κ. Μιχαηλίδου απάντησε ότι «εξετάζουμε την αλλαγή των κριτηρίων έτσι ώστε δεδομένου του υψηλότερου προϋπολογισμού να μπορέσουν να απορροφηθούν περισσότερο οι πόροι. Έτσι και θα αυξηθεί λίγο το επίδομα και θέλουμε να έχουμε και καλύτερη στόχευση».

Η κα. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στις ενέργειες στις οποίες προχωρά το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να εξασφαλιστούν περισσότερες θέσεις φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων το προσεχές διάστημα. Οπως είπε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ο υπεύθυνος φορέας για την ασφάλιση κατανομής των προσφυγόπουλων μέσα στις δομές.

Η υπουργός σημείωσε ότι θα προχωρήσει η δημιουργία νέων ξενώνων, αλλά και διαμερισμάτων ημιαυτόνομης διαβίωσης για παιδιά 16 ετών και πάνω.

Δείτε το βίντεο:

ΠΗΓΗ- https://workenter.gr/programmata-ergasias/eidiseis/d-mihailidoy-pos-tha-katavlithei-epidoma-gennas-allages-sta-kritiria