ΑΣΕΠ–ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΓΙΑ ΚΕΠ

0
2106
ΑΣΕΠ: Ενισχυμένη η προκήρυξη των ΚΕΠ – Τα δεδομένα για 153 μόνιμους
Αυτά είναι τα νέα κριτήρια – Που ”πατάει” το πλαίσιο του επερχόμενου διαγωνισμού

Ενισχυμένη και σε ισχύον πλαίσιο, χωρίς μεγάλες τροποποιήσεις, θα είναι η επερχόμενη προκήρυξη για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας.

Τα συνεργαζόμενα υπουργεία ουσιαστικά ”κατεβάζουν” τις θέσεις στις 153, για να ”πατήσουν” πάνω στα δεδομένα του διαγωνισμού που είχε εξαγγείλει η τ. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, με επίσημες δηλώσεις του στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 FM», τοποθετήθηκε εκ νέου ως προς τον σκοπό της χθεσινής του επίσκεψης στο ΚΕΠ Συντάγματος, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση κινείται -άμεσα- στην έκδοση της προκήρυξης.

«Ο θεσμός των ΚΕΠ είναι απόλυτα καταξιωμένος στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, γιατί πράγματι όλο αυτό το διάστημα συνέβαλε ουσιαστικά στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Αλλά τα τελευταία χρόνια, ενώ έχει φορτωθεί πάρα πολλές αρμοδιότητες, δεν υποστηρίχθηκε ούτε σε ανθρώπινο δυναμικό ούτε σε τεχνικά μέσα» διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργαντάς έδωσε την απάντηση – ”κλειδί” για τα δεδομένα της νέας προκήρυξης. «Αυτό δημιούργησε πολλά προβλήματα στη λειτουργία του και είμαστε υποχρεωμένοι να ενισχύσουμε αυτή τη λειτουργία και αυτός ήταν ο λόγος και της χθεσινής μου επίσκεψηςΥπάρχει σε εξέλιξη μία προκήρυξη από την προηγούμενη κυβέρνηση για 153 θέσεις στην περιφέρεια και στην Αθήνα, οι οποίες βέβαια είναι πολύ λίγες σε σχέση με τις ανάγκες των ΚΕΠ, γιατί όλο αυτό το διάστημα με το σύστημα κινητικότητας έφυγαν πολλοί υπάλληλοι από τα ΚΕΠ και πήγαν σε άλλες υπηρεσίες, των δήμων κυρίως».

«Η κυβέρνηση», τόνισε ο υφυπουργός, «έχει πει ότι όποιες προκηρύξεις ήταν ώριμες, σε εξέλιξη και μάλιστα σε τομείς, όπου πραγματικά έχουν χαρακτηριστεί αναγκαίες για την ενίσχυσή τους, αυτές οι προκηρύξεις θα προχωρήσουν, οπότε θα προχωρήσει και η συγκεκριμένη».

Σύμφωνα με την τοποθέτηση του αρμόδιου υφυπουργού για τον διαγωνισμό, ο οποίος θα βασιστεί στο πλαίσιο της προκήρυξης που είχε εξαγγείλει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η τ. υπουργός, κυρία Ξενογιαννακοπούλου, σημειώστε:

  • Στον διαγωνισμό θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, με οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα
  • Όσον αφορά στην μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, πρόθεση είναι να υπάρξει ένα ελαφρύ bonus για όσους έχουν κάνει συμβάσεις στα ΚΕΠ, κατά το παρελθόν. Το ύψος της προσαύξησης αυτής δεν αποκλείεται να κυμαίνεται σε μόρια όσα αποδίδει η κατοχή μεταπτυχιακού. Εκτιμάται ότι δεν θα υπερβαίνει τα 200-250 μόρια
  • Στα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα αναμένεται να είναι η γνώση χειρισμού Η/Υ, σε βασικό επίπεδο
  • Όσοι διαθέτουν γνώση ξένων γλωσσών, μεταπτυχιακά, δεύτερο τίτλο σπουδών κτλ, θα μοριοδοτηθούν με βάση τα κριτήρια των προκηρύξεων «Κ» του ΑΣΕΠ, που ισχύουν για κάθε κατηγορία
  • Όσοι επιλεγούν θα έχουν ολιγόμηνη εκπαίδευση, προκειμένου να αποκτήσουν την μοναδική ειδικότητα που διαθέτουν τα ΚΕΠ: Διεκπεραίωση Υποθέσεων Πολιτών

ΠΗΓΗ–  https://workenter.gr/dimosio/eidiseis/asep-enishymeni-i-prokiryxi-ton-kep-ta-dedomena-gia-153-monimoys