ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21-Β΄ ΔΙΜΗΝΟΥ

0
2519
Επίδομα παιδιού (Α21): Πιστώνονται τα ποσά για νέα δόση, αναδρομικά (ΟΠΕΚΑ)
Ολόκληρη η απόφαση (PDF)
Στις 24 Μαΐου θα πιστωθεί πιθανότατα στους λογαριασμούς των δικαιούχων η πληρωμη της β’ δόσηςγια το επιδομα παιδιου 2019

Ο ΟΠΕΚΑ ξεκαθαρίζει ότι η εμβόλιμη πληρωμή δεν αφορά τους δικαιούχους επιδόματος παιδιού 2019 για τους μήνες Μάρτιο–Απρίλιο ή όσους υπέβαλαν αίτηση Α21 μετά τις 26 Μαρτίου.Επιπλέον, εάν κάποιος έχει κάνει λάθος στην αίτηση που έχει ήδη υποβάλλει, μπορεί να την ακυρώσει στο σάιτ του ΟΠΕΚΑ πατώντας: (Οι Αιτήσεις Μου) / (Προβολή) / (Ακύρωση Αίτησης) και κατόπιν να ξεκινήσει νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21.

Δεν απαιτείται η υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2018 προκειμένου να καταβληθεί το επίδομα παιδιού και η β’ δόση  Η καταβολή των δόσεων και η υποβολή των αιτήσεων για το επιδομα παιδιου Α21 θα γίνεται κανονικά χωρίς να εξετάζεται αν έχει υποβληθεί η όχι η φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2018. Σημειώνοντας ότι ο έλεγχος και ο συμψηφισμός των ποσών θα γίνει κατοπιν

Eγκρίθηκε η δαπάνη που θα καλύψει τη νέα καταβολή για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, που φέρει την υπογραφή της υπουργού Εργασίας, κυρίας Έφης Αχτσιόγλου, δεσμεύεται το ποσό των 153.400.000 ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ.

Η πίστωση αφορά την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού

Β΄ διμήνου 2019 καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Η δεύτερη δόση του 2019 αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και θα καταβληθεί τέλη Μαΐου 2019  (24 /5/2019)

H ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 είναι διαθέσιμη για όλους όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για το 2019

Αιτήσεις Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς  μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2020

Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες

Τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2019, όποτε κι αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και 15/1/2020, όπως έγινε και πέρυσι.

Αυτονόητο είναι επίσης πως μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.

ΠΗΓΗ:  https://workenter.gr/programmata-ergasias/eidiseis/epidoma-paidioy-a21-pistonontai-ta-posa-gia-nea-dosi-anadromika-opeka

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 

epidoma_paidioy_a21