12η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου 2019)

0
1611

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

(18-24 Μαρτίου 2019)

«Τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο»

Οι πιο ευάλωτοι χρήστες της οδού είναι και πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου ξεκινά η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, η οποία διοργανώνεται για 12η συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ) και την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», και πλήθος άλλων φορέων και οργανώσεων. Κατά τη διάρκεια της Eβδομάδας συσπειρώνουμε φορείς και δυνάμεις του τόπου για την προώθηση σημαντικών ζητημάτων της Οδικής Ασφάλειας, και πραγματοποιούμε ποικίλες δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και θεσμικού χαρακτήρα.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, που έχει καθιερωθεί όλα αυτά τα χρόνια ως θεσμός, είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει μικρούς και μεγάλους, αποσκοπώντας στην πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, που αποτελούν δυστυχώς μία παγκόσμια μάστιγα. Είναι μάλιστα εξαιρετικά ανησυχητικό ότι με βάση τη Διεθνή Έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Οδική Ασφάλεια (2018), η 1η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-29 είναι τα τροχαία δυστυχήματα, Γι’ αυτόν το λόγο, η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη κυρίως στα παιδιά και τους νέους, που αποτελούν τους πιο ευάλωτους χρήστες της οδού και ταυτόχρονα το μέλλον του τόπου μας. Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, ειδικοί εκπαιδευτές και εμψυχωτές του Ινστιτούτου, θα εκπαιδεύουν με βιωματικό τρόπο μαθητές κάθε βαθμίδας, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ. έχουν σχεδιαστεί από ομάδα συγκοινωνιολόγων, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, ειδικών παιδαγωγών, βασίζονται σε επιστημονική τεκμηρίωση, και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

20190314_Δελτίο Τύπου_Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας_ΙΟΑΣ