ΑΣΕΠ: ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΑΣΑ ΟΑΣΘ

0
1983
ΑΣΕΠ: Αρχή με 250 + 166 προσλήψεις στις Συγκοινωνίες
”Ανοίγουν” θέσεις σε ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ – Υλοποιούνται τα αιτήματα

Το ”πράσινο φως” για την έναρξη των διαδικασιών κατάρτισης προκηρύξεων πρόσληψης προσωπικού σε ΟΑΣΘ και ΟΑΣΑ αντίστοιχα, έδωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Θα επιλεγούν -σε πρώτη φάση- συνολικά 416 οδηγοί, ελεγκτές και τεχνίτες.

Προσλήψεις στον ΟΑΣΘ

Σύμφωνα με χθεσινές (5/2) δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΘ, κ. Στέλιου Παππά, στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 FM», πρόκειται να επιλεγούν 250 οδηγοί οι οποίοι θα στελεχώσουν -εντός του 2019- τις επερχόμενες δομές της ΑΣΥΘ (Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης ΑΕ), στα πλαίσια αντικατάστασης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Σημειώστε:

  • Όπως τόνισε ο πρόεδρος του φορέα, το υπουργείο Μεταφορών εξετάζει κατανομή των νέων υπαλλήλων τόσο σε λεωφορεία όσο και στις νέες δομές του μετρό
  • Το αρμόδιο υπουργείο έχει -ήδη- κινηθεί για την προμήθεια λεωφορείων και για την πρόσληψη του νέου προσωπικού, ενώ το αίτημα υλοποίησης του διαγωνισμού βρίσκεται στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Προσλήψεις στον ΟΑΣΑ

Διαδικασία κατάρτισης προκήρυξης για την πρόσληψη 166 ελεγκτών στις Συγκοινωνίες (μπλε λεωφορεία, τρόλει) έχει εκκινήσει και ο ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις στο workenter του προέδρου του ΟΑΣΑ, κ. Τάσου Ταστάνη, ο οργανισμός αναμένει το προσεχές διάστημα να πάρει το “πράσινο” φως για την αποστολή της προκήρυξης στο ΑΣΕΠ.

Όσοι επιλεγούν θα υπογράψουν σύμβαση, διάρκειας 8 μηνών. Με βάση τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία οι θέσεις αφορούν στην πλειοψηφία τους αποφοίτους Λυκείου, ενώ διατίθενται θέσεις και για διοικητικούς των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, αυτό το οποίο φαίνεται να επείγει την διοίκηση του ΟΑΣΑ είναι η ενίσχυση των μέσων με οδηγούς και τεχνίτες σε μόνιμες θέσεις.

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης πάντως, έχει λάβει το ”σήμα” του υπουργείου Μεταφορών και για τους δύο επερχόμενους διαγωνισμούς, όντας υπεύθυνο για την κατάρτιση του σχεδιασμού προσλήψεων.

ΠΗΓΗ :  https://workenter.gr/dimosio/eidiseis/asep-arhi-me-250-166-proslipseis-stis-sygkoinonies

Μιχάλης Τσιλιβάκος