Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ(Π.Ο.Τ.) ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

0
2327

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ(Π.Ο.Τ.) ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΙΟΥΔΗΣ)

Στην Λάρισα στις 28.1.2019,που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός συμμετείχε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ).

Στην Εκδήλωση παρευρέθησαν από την ΠΟΤ οι:

Αντώνης Ντιούδης (Γιαννιτσά) –  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας,

Ιωάννης Χατζημίχος (Τύρναβος) – Α΄αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας,

Ιωάννης Λιούλιος (Τρίκαλα) – Β΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Δημογραφικό πρόβλημα.

Ενα πρόβλημα πολυσυζητημένο για το οποίο έχουν χυθεί πολλά κροκοδείλια δάκρυα,όμως ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε σοβαρά από καμία κυβέρνηση.

Ενα πρόβλημα που το θυμόμαστε συνήθως πριν τις εκλογές.Το Δημογραφικό πρόβλημα είναι το νούμερο 1 εθνικό πρόβλημα της χώρας.Ομως και η επίλυση του το νούμερο 1 πατριωτικό καθήκον γιατί έχει να κάνει με την ύπαρξη του Έθνους μας.Την ύπαρξη των Ελλήνων.140000 περισσότεροι θάνατοι από γεννησεις την επταετια 2011-2017.

36000την τελευταία χρόνια.Και αν προσθέσουμε και τις 400000 Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης έχουμε μισό εκατομμύριο Έλληνες την τελευταία επταετια .Ευρωπαϊκή έρευνα μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι μέχρι το 2050 θα είμαστε λιγότεροι κατά 2000000

.Ο δείκτης γονιμότητας της μάνας που χρειάζεται για την ανανέωση του του πληθυσμού είναι 2,2.Αυτη τη στιγμή ο δείκτης γονιμότητας της στην Ελλάδα είναι 1,38 μαζί με τους μετανάστες.Της Ελληνίδας μάνας είναι στο 0,88 που σημαίνει ότι η κατασταση τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη.Το δημογραφικό πρόβλημα δεν είναι όπως το οικονομικό Χρειάζονται δεκαετίες για να διορθωθεί μια δημογραφική κατάρευση.Οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις απλά αδιαφορούσαν και έπαιρναν ημίμετρα παραμονές εκλογων.Η σημερινή πήγε ένα βήμα παραπάνω

.Σε πολλά νομοσχέδια της χτυπά την ελληνική οικογένεια π.χ.καταργηση διεύθυνσης δημογραφικης πολιτικής απ’ το υπουργείο Εργασίας,μείωση οικογενειακών επιδομάτων σε Τριτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες,απαράδεκτα μόρια για οικογενειάρχες εκπαιδευτικούς.

Εγιναν όμως και κάποια θετικά βήματα όμως ανεπαρκή όπως σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για το δημογραφικό,σχολικά γεύματα,επίδομα στέγασης.Σε μια συνάντηση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτεκνων(ΠΟΤ) η κ. Φωτίου μας είπε ότι όλοι οι υπουργοί της Ε.Ε συμφωνούν να δοθεί βοήθεια μέχρι το 2ο παιδί και όχι παραπάνω.

Επειδη δεν έχω μάθει να πιστεύω σε συμπτώσεις θυμήθηκα μια μελέτη μιας δεξαμενής σκέψης που σέβονται πολλοί στην Ε.Ε και έλεγε να μην δοθεί στήριξη πάνω από το 2ο παιδί.Γιατι ναι μεν μ΄ αυτό τον τρόπο δεν λύνεται το δημογραφικό συγκρατείται η κατρακύλα και συνεχίζονται απρόσκοπτα οι μεταναστευτικές ροές.

Τέρμα τα ψέματα Χρειαζόμαστε εδώ και τώρα μια δημογραφική πολιτική με συγκεκριμένη στόχευση που να μην συγχέεται με την κοινωνική πολιτική.
Μια ενιαία δημογραφική πολιτική που να ξεκινά από το πρώτο παιδί και να δίνει ιδιαίτερη έμφαση από το τρίτο παιδί και πάνω.Μια δέσμη μέτρων μικρων και μεγάλων που να τα βλέπει ο πολίτης σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας του.
Μια πολιτική που θα δίνει κίνητρο στους νέους να κάνουν οικογένεια και παιδιά,αλλά και ένα πλέγμα προστασίας που θα προστατεύει τις οικογένειες με πολλά παιδιά και όλο αυτο να συμπληρώνεται με την εκπαίδευση που πρέπει να παίρνουν τα παιδιά μας στο σχολείο για την δημιουργία οικογένειας
Πρέπει τα παιδιά μας να μάθουν ότι ο γάμος δεν είναι μόνο σκοτουρες κα βασανα.Οτι και μέσα απ’ το γάμο μπορεί κάποιος να κάνει καριέρα.Πρεπει να μάθουν πόσο ολοκληρώνονται σαν άνθρωποι κάνοντας οικογένεια και τι ευτυχία σου χαρίζει το  γεγονός να φέρεις στον κοσμο ένα παιδί  και να το αναθρέψεις

 

Όλα αυτά θα δημιουργήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης του οικογενειάρχη με το κράτος.
Τελος θέλω να δώσω κάποιες απαντήσεις στις δικαιολογίες που παρουσιάζει η κ. Φωτίου στα αιτήματα μας.
Η κ. Φωτίου ισχυρίζεται ότι καταπατείται η ισότητα των πολιτών με την δημογραφική πολιτική Και της απαντούμε ότι για να υπάρχει ισότητα χρειάζονται πολίτες.
Και για να υπάρχουν πολίτες χρειάζεται δημογραφική πολιτική.
Επισης η Τριτεκνική και πολύτεκνικη ιδιότητα πρέπει να δίδεται ισοβίως.
Δεν μπορεί ένας γονιός ο οποίος δεν σταματά να ξοδεύει για τα παιδιά του ακόμα και αν μεγαλώσουν και το κράτος να εισπράττει ΦΠΑ απ’ αυτόν,να εξομοιώνεται με κάποιον που δεν έχει καθόλου παιδιά.
Η δημογραφική πολιτική πρέπει να στοχεύει στην αύξηση των γεννήσεων στην συνέχιση του Έθνους μας και δεν μπορεί να επιτευχθεί με τίποτα με την αθρόα μεταναστευση γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος της αντικατάστασης του πληθυσμού και την αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας μας.
Ο αγώνας μας είναι ιερός γιατί έχει να κάνει με το μέλλον της πατρίδος μας που είναι τα παιδιά μας
Στην εκδήλωση επίσης μίλησαν η επικεφαλής του Τομέα Ισότητας ΕΝΠΕ κα Φωτεινή Βρύνα, η Research Analyst της ομίλου ερευνών και ανάπτυξης diaNEOsis κα Φαίη Μακαντάση, η Αν. Ταμιας Ομοσπονδίας Πολυτεκνων Ελλάδας κα Αγγελή Δήμητρα –Ινές, ο εκπρόσωπος Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος κ.Εμμανουήλ Αχλαδιανάκης, και ο πρόεδρος Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων κ. Αντώνης Ντιούδης, ενώ συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.