ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

0
1725

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τους διορισμούς νηπιαγωγών, δασκάλων, καθηγητών, εκπαιδευτικών

Τον Ιανουάριο του 2015 ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωνε:

«Οι πολύτεκνες και οι τρίτεκνες οικογένειες ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των αντικοινωνικών περικοπών που προωθήθηκαν τα χρόνια του μνημονίου.

Με τις περικοπές σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου παραβίασε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για ειδική φροντίδα από το κράτος. Παραβίασε όμως και τη δική της συνταγματική υποχρέωση για σχεδιασμό και εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, οξύνοντας ακόμα περισσότερο το κρίσιμο για το μέλλον της χώρας  δημογραφικό πρόβλημα»

Παρόμοιες δηλώσεις περί αποκατάστασης των αδικιών για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους είχαν γίνει από τον Αλέξη Τσίπρα και πέρσι τέτοιο καιρό στο νομοσχέδιο για το οικογενειακό επίδομα.

Η ολοκλήρωση της κατεδάφισης των μέτρων στήριξης των τρίτεκνων και πολύτεκνων, και των δημογραφικών κινήτρων, ολοκληρώνεται με σχέδιο νόμου που είχε δώσει το Υπουργείο Παιδείας για διαβούλευση με τον τίτλο «Σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», και το οποίο συζητήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ως εκπρόθεσμη τροπολογία στο πλαίσιο του νομοσχεδίου με τίτλο: «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις»!

Στην τροπολογία αυτή, στα λεγόμενα κοινωνικά κριτήρια για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών βαθμολογεί με τρεις (3) μονάδες κάθε τέκνο και τη μόνιμη αναπηρία με 67% είκοσι μονάδες.

Ενώ βαθμολογεί με 20 μονάδες το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών διάρκειας ενός (1) έτους!!

Αγνοεί δε προκλητικώς τη διάταξη του άρθρου 25 παρ. 2 του Ν. 4440/2-12-2016, που ορίζει ότι:

«Ποσοστό 10% των προκηρυσσομένων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα, κλάδο ή ειδικότητα καλύπτονται από τριτέκνους  και τέκνα τριτέκνων».

Με τον τρόπο αυτό, παραβιάζεται κατάφωρα το Σύνταγμα, αφού λαμβάνει μέτρα που αποτελούν αντικίνητρο για την απόκτηση παιδιών!!! Δεν είναι λογικό, δεν είναι δίκαιο.

Στο πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό πρόβλημα, που πρόσφατα δημοσιεύτηκε, συμφωνούν όλοι ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε τροχιά δημογραφικής κατάρρευσης, είναι δυνατόν να μην λαμβάνονται όλα αυτά υπόψη, και να προβλέπεται μοριοδότηση με τρεις (3) μονάδες κάθε τέκνο;

Η μάχη αυτή των χιλιάδων εκπαιδευτικών για αξιοπρεπή εργασία, έρχεται σε αντίθεση με τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας, που οδηγούν σε απολυμένους και ταπεινωμένους εκπαιδευτικούς.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΠΗΓΗ: https://triteknoinomouattikis.blogspot.com/2019/01/blog-post_93.html?fbclid=IwAR2Shun3D6a_Vf24DsOzp3iekdOgBV1AxPJYUJSMz6GpOj23D8oJvSxAUSA