ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ(ΠΟΤ)

0
1819

Υπουργείο Παιδείας: Παρέμβαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ)

Παρέμβαση από αντιπροσωπεία από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με το σχέδιο νόμου για διορισμούς εκπαιδευτικών.

Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας παρευρέθησαν  οι: Παπουτσάκη Ελευθερία, Σάμιος Γιώργος, Σκιαδαρέση Μαρία.

Από τους Τρίτεκνους ήταν οι: Ντιούδης Αντώνης – πρόεδρος Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων ΠΟΤ,

Μεσουρίδου Θεοκλήτη – πρόεδρος Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής,

Σακάς Ηλίας – μέλος του ΔΣ συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής – εκπαιδευτικός – διευθυντής ΕΠΑΛ.

Από τους εκπροσώπους των τριτέκνων τονίστηκε το έντονο Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, και ζητήθηκε:

Να αυξηθεί η μοριοδότηση για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών με τρία τέκνα και άνω, και των τέκνων, ζητήσαμε 10 μόρια για το πρώτο και δεύτερο τέκνο και 30 μόρια για το τρίτο τέκνο,  καθώς και να απαλειφούν τα ηλικιακά όρια των παιδιών για την απόδειξη της τριτεκνίας.

Ενώ οι προκηρύξεις με ΑΣΕΠ όλων των Υπουργείων δέχονται τις ποσοστώσεις επί των διορισμών 15%, των ειδικών κατηγοριών, όπως ισχύει για όλους τους διαγωνισμούς του δημοσίου σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν.4440/2016, και στο Υπουργείο Παιδείας καταργούνται.

Ο διάλογος ήταν έντονος και επεισοδιακός. Τονίσαμε την ανάγκη να δοθούν δημογραφικά  κίνητρα σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής μας ζωής, μεταφέραμε τον προβληματισμό μας ότι θέλουμε εκπαιδευτικούς, ενώ δεν θα έχουμε παιδιά στα σχολεία, λόγω του Δημογραφικού θέματος.

Επίσης ζητήσαμε να ερωτηθεί ο κ. Γαβρόγλου γιατί δεν μας δέχθηκε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων, προκειμένου να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, αφού στην ουσία την δική μας κοινωνική ομάδα  πλήττει περισσότερο αυτό το νέο νομοσχέδιο.

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας δεσμεύτηκαν ότι θα μεταφέρουν το αίτημα μας στον κ. Γαβρόγλου, Υπουργό Παιδείας.

ΠΗΓΗ:  https://triteknoinomouattikis.blogspot.com/2019/01/blog-post_12.html?fbclid=IwAR2wQpGlWYe0-YtJ5K6oXtF5prE2S_pINMhrCrJcK00a7_gLtqb6pxv9Yuo

Παρέμβαση της Ομ. Τριτέκνων στο Υπ. Παιδείας, για το σχέδιο νόμου διορισμού εκπαιδευτικών