ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΣΜΑ -ΑΝΟΙΓΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

0
1750
Κοιν. μέρισμα: Ανοίγει, εκ νέου, η πλατφόρμα – Έρχεται το επίδομα ενοικίου
«Προ των πυλών» οι νέες πλατφόρμες – Επίσημες δηλώσεις

Νέα ενεργοποίηση της πλατφόρμας koinonikomerisma.gr -εντός των επόμενων ημερών- σχεδιάζει η ΗΔΙΚΑ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (7/1) ο πρόεδρος του φορέα, κ. Τάγαρης, σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η επαναλειτουργία αφορά περίπου 24.000 δικαιούχους που τελικά δεν πήραν τα χρήματα και δήλωσαν λάθος ή αναντίστοιχο λογαριασμό ΙΒΑΝ.

Στόχος ουσιαστικά, εξήγησε, είναι να εξυπηρετηθούν πολίτες οι οποίοι έλαβαν έγκριση στην αίτησή τους χωρίς όμως να «δουν» το ποσό στον λογαριασμό τους. Οι δικαιούχοι θα μπορέσουν να υποβάλουν διορθωτική αίτηση.

Επίδομα ενοικίου – στέγασης

«Προ των πυλών» φαίνεται ότι βρίσκεται η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για τον καθορισμό δικαιούχων και κριτηρίων του επιδόματος ενοικίου – στέγασης.

Όπως διευκρίνησε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και η υπουργική απόφαση για την επιδότηση ενοικίου και στεγαστικού δανείου.Οι δικαιούχοι επιδόματος ενοικίου ή στεγαστικού δανείου θα λάβουν από 70 έως και 210 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση, αλλά και εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

«Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε αναλυτικά κριτήρια και ποσά.

opeka_apofasi

ΠΗΓΗ:  https://workenter.gr/programmata-ergasias/eidiseis/koinoniko-merisma-anoigei-xana-koinonikomerismagr-pro-ton-pylon