ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

0
1479

Θεσσαλονίκη: Φαγητό και στέγη για όλους εν μέσω του χιονιά

Απόφαση Τζιτζικώστα με κοινωνική ευαισθησία για τις ευπαθείς ομάδες

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη (Εθνικής Αμύνης 1, απέναντι από το Λευκό Πύργο) είναι ανοιχτό από νωρίς το πρωί και θα παραμείνει ανοιχτό όσο διαρκούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να υποδεχθεί συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη στέγης και τροφής τις δύσκολες αυτές ώρες.

Παρακαλούμε τους πολίτες εάν αντιληφθούν κάποιον συμπολίτη μας σε δυσμενή θέση λόγω ψύχους, να τον κατευθύνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος», όπου θα παρέχεται τροφή υψηλής θερμιδικής αξίας, κουβέρτες και θερμαινόμενο καταφύγιο, καθώς και ζεστά ροφήματα.

Επίσης, σημειώνεται ότι από το πρωί και υπό την επίβλεψη του συντονιστή του τομέα Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστατευτικού-Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρη Αηδονόπουλου, κλιμάκιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διέρχεται από τα στέκια αστέγων, ενημερώνοντας για την απόφαση του Περιφερειάρχη, ενώ ταυτόχρονα διανέμονται τρόφιμα και χυμοί.

ΠΗΓΗ:  https://www.typosthes.gr/thessaloniki/173889_thessaloniki-fagito-kai-stegi-gia-oloys-en-meso-toy-hionia?fbclid=IwAR1KL75efS2T6uZUpVkVE1Sae8L4GqtUjus–g6nAp-gRbjw6oXrbHbzyIo

Ανοιχτοί θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία από το κρύο

Θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο – Πού βρίσκονται

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργούν κατά τις ημέρες του αυξημένου ψύχους οι δομές του δήμου Θεσσαλονίκης, για τη διάθεση θερμαινόμενων χώρων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα οι θερμαινόμενοι χώροι που διατίθενται είναι οι:

Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέα Γεωργίου 13)

Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62)

4ο παράρτημα ΚΑΠΗ (Γρ. Λαμπράκη 42)

6ο παράρτημα ΚΑΠΗ (Στ. Νούκα 10, Χαριλάου)

Για περισσότερες και πιο επικαιροποιημένες πληροφορίες θα υπάρχει νεότερη ενημέρωση τις επόμενες ημέρες και για όσο διάστημα θα διαρκέσουν οι επιπτώσεις της επικείμενης κακοκαιρίας.

Παράλληλα, σε κάθε περίπτωση οι δημότες μπορούν να ανατρέχουν στις «Οδηγίες αυτοπροστασίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης» που βρίσκονται αναρτημένες τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου thessaloniki.gr καθώς και στη σελίδα Πολιτική Προστασία δήμου Θεσσαλονίκης στο Facebook, αντλώντας χρήσιμες πληροφορίες από το κεφάλαιο «Χιονοπτώσεις».

ΠΗΓΗ:  https://www.typosthes.gr/thessaloniki/173781_thessaloniki-anoihtoi-thermainomenoi-horoi-gia-tin-prostasia-apo-kryo?fbclid=IwAR1RCBB9tCW1yCrTmeFWf7n4xBXGkNG0pJc805xxFwl3anbO9On40zHpyOI