ΚΕΑ, επίδομα παιδιού: ”Προλαβαίνουν” τα Χριστούγεννα οι πληρωμές

0
2065
Κοινωνικό μέρισμα, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού: ”Προλαβαίνουν” τα Χριστούγεννα οι πληρωμές
Αναλυτικά οι προθεσμίες για τις πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων

 

Την ίδια μέρα ”κληρώνουν” τρεις πληρωμές για χιλιάδες δικαιούχους, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Δείτε αναλυτικά:

1) Κοινωνικό μέρισμα 2018

Πιστώνονται χθες Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, τα χρήματα από το κοινωνικό μέρισμα για το 2018 σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πρώτων 1.463.000 δικαιούχων νοικοκυριών.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr, όπου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μπει, για να διαπιστώσει, αν είναι δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλει αίτηση για την καταβολή του, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), θα παραμείνει ανοιχτή για όσους δεν έχουν συμπληρώσει, μέχρι στιγμής, την αίτηση.

Σημειώστε:

  • Η καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων είναι η 21η Δεκεμβρίου. Για όσες αιτήσεις εγκριθούν, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 28 Δεκεμβρίου

2) Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Εκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας η πίστωση 66.298.532 ευρώ για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε 302.158 δικαιούχους.

Η ενίσχυση θα πιστωθεί στις 20/12/2018 και οι δικαιούχοι θα μπορούν να ”τραβήξουν” τα χρήματα την επόμενη μέρα, 21 Δεκεμβρίου.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

3) Επίδομα παιδιού

Η καταβολή της έκτης δόσης του επιδόματος παιδιού 2018 θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων, αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ.

Η έκτη δόση που αντιστοιχεί στο 2μηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος και θα καταβάλλονταν κανονικά προς τα τέλη Ιανουαρίου θα προπληρωθεί την επόμενη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Όσοι δυνητικοί δικαιούχοι δεν έχουν ακόμη υποβάλλει αίτηση Α21 για το έτος 2018 έχουν χρονικό περιθώριο έως και την ερχόμενη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 23:59 να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, ώστε να συμπεριληφθούν στην πληρωμή της 21ης Δεκεμβρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here